Lori Caffe Ekspres

Sic tregon dhe vete emri, nje filxhan kafeje ekspres pregatitet dhe konsumohet ne nje cast. Kur pregatitet ne menyren e duhur ajo eshte nje pije shume komplekse me nje perqendrim te larte te aromave e cila e dallon nga menyrat e tjera te pregatitjes se kafese.
Masa e duhur e nje filxhan kafeje nuk duhet te kaloje 30 ml.
Per te gjithe njohesit e kafese, kafeja ekspres eshte forma me e larte e pregatitjes dhe shijimit te kafese, menyra me e mire e shijimit te aromave intensive te cilat ndodhen ne nje filxhan kafe ekspres.

Lori Caffe Makiato

Emri “makiato”, jep idene e kesaj recete, kafe ekspres mbi te cilen shtohet qumesht duke lene gjurme ne siperfaqe te saj.
Makiato mund te pergatitet me qumesht te ngrohte ose te ftohte, ne varesi te shijeve personale. Tradicionalisht ajo pergatitet duke shtuar qumesht tek kafeja ekspres.
Dekoracioni i makiatos mund te realizohet me kakao ose shurup cokollate.

Lori Caffe Cappucino

Perberesit:

  • Lori caffe ekspres
  • qumesht
  • krem qumeshti

Shenim: Per te perftuar nje kapucino perfekte preferohet te shtohen pluhur kakao dhe shurup aromatik perpara se te shtohet qumesht.

Lori Caffe Cappucino Viennese

Perberesit:

  • Kapucino Lori
  • Krem pana
  • Pluhur kakao

Kapucinos se ciles i shtohet krem pana, zbukurohet dhe me pluhur kakao.